Gelijkwaardig aan buitenzonwering

MULTIFILM is de enige binnenzonwering die officieel gelijkwaardig is aan buitenzonwering! Dit betekent dat in nieuwbouwprojecten onze zonwering mee telt bij het behalen van een lagere EPN. Bij bestaande gebouwen draagt MULTIFILM bij aan het verbeteren van het energielabel.

EPC, EPN en buitenzonwering

In het Bouwbesluit van 2012 heeft de overheid vastgelegd aan welke energetische eisen een nieuw gebouw minimaal moet voldoen. Ze verwijst hierin naar de zogenaamde Energieprestatienorm (de EPN). Deze norm bepaalt de berekening van de Energieprestatiecoëfficiënt (de EPC). Dit getal druk de energetische prestatie van nieuwe panden uit en is gelimiteerd om zo de duurzaamheid van panden te verbeteren.

In het bouwbesluit staat alleen buitenzonwering genoemd als het gaat om positieve eigenschappen voor een goede energieprestatie. Producten en systemen die beter presteren dan de waarde in de norm of innovaties met vergelijkbare prestaties kunnen een positieve bijdrage leveren aan de EPC. Daarom zorgt de overheid voor controle en registratie van de energieprestatie van deze producten en systemen.

ProductnaamMULTIFILM binnenzonwering
Codering20150367GGBKUB
Volgnummer367
Registratiedatum17-09-2012
ToepassingNEN 7120 (Utiliteitsgebouwen) en ISSO 75.1
Soort verklaringGecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring
HoofdcategorieBouwkundig
GeldigheidsduurOnbeperkt

Getest door officiële instanties

MULTIFILM binnenzonwering is een positieve uitzondering op de regels over buitenzonwering, aldus Bureau CRG. Dit bureau zorgt voor controle van verklaringen en plaatsing in de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen. Bureau CRG kende MULTIFILM zonwering dezelfde energetische waardes toe als aan buitenzonwering.

MULTIFILM wordt binnen gemonteerd, maar mag als enige binnenzonwering mee worden gerekend als buitenzonwering in de berekening van de Energieprestatiecoëfficient. Een warmtewerende zonwering binnen dus!

De energetische waarde van MULTIFILM zonwering wordt regelmatig getest door officiële instanties. Er zijn veel testrapporten beschikbaar van onze zonweringproducten. Ook in combinatie met glas, zoals zonwerend glas of warmtewerend glas, diverse HR+ verglazingen en 3-laags, ook wel triple glass.