Lux Line

Het rolgordijn van beneden naar boven

Het Lux Line rolgordijn is speciaal ontwikkeld voor hoge en vaak smalle glaspartijen. Dit geeft een zeer uitnodigend en open karakter, vooral als de beglazing op of vlak boven de vloer begint. Doordat u de rolgordijnen van beneden naar boven kunt bedienen, beschermt u uw medewerkers tegen direct invallend zonlicht. Tegelijkertijd profiteert u van daglichttoetreding via de bovenzijde van het raam. Nog een voordeel van dit gordijn is dat het zeer geschikt is voor afwijkende vormen, zoals trapeziumvormige ramen.

Cassette met reinigingsborstel

In de cassette van het Lux Line rolgordijn zit een kunststof reinigingsborstel. Deze zorgt ervoor dat bij iedere op- en neergaande beweging de folie wordt gereinigd. Stof en insecten krijgen zo geen kans. Zo gaan het gordijn én de hoge reflectiewaarde van de MULTIFILM folie zo lang mogelijk mee.

Zijgeleiding

Voor een optimale geleiding van de folie plaatsen we aan de zij- en onderkant aluminium profielen. Verschillende types maken het mogelijk om het juiste profiel bij de diverse raamconstructies en foliesoorten te kiezen.

De zijgeleidingen zijn in verschillende maatvoeringen beschikbaar van 12 mm breed tot en met 50 mm. Tevens zijn er speciale zijgeleidingen ontwikkeld voor bijzondere montage.

Kengetallen

Alle MULTIFILM foliesoorten hebben uitstekende warmte- en lichtwerende eigenschappen. Hiernaast ziet u enkele kengetallen van MULTIFILM in combinatie met twee glassoorten.

Bron: TU Berlin. Indien gewenst sturen wij u het gehele testrapport toe.

Eigenschappen van de Lux Line

Cassettes, zijgeleidingen en onderprofielen zijn getrokken uit een aluminium legering (AIMgSi 0,5 – F22). Standaard in aluminiumkleur. Tegen meerprijs in elke RAL kleur mogelijk.

Afmetingen

Breedte tot 1.800 mm
Hoogte tot 3.400 mm (afhankelijk van de breedte)
In overleg kunnen we van deze maatvoering afwijken.

Bediening

U kunt de rolgordijnen handmatig met een snoer of een zogenaamde eindloze ketting bedienen of elektrisch met een 24V motor.

Foliesoorten

In de Lux Line rolgordijnen kunnen we alle MULTIFILM foliesoorten plaatsen. Ook kan de folie worden voorzien van een vlakstempeling of van Multiwave plissering. Dit zorgt voor meer stevigheid én een mooie uitstraling. We kunnen de plissering per 40, 60, 80 of 100 mm plaatsen.

Kengetallen verschillende folies