Onderhoudsvrije zonwering

In ons drukke bestaan is niets zo fijn als onderhoudsvrije producten. Veel zonwering heeft regelmatig onderhoud nodig. Zeker de zon- en warmtewerende buitenschermen. MULTIFILM is onderhoudsvrije zonwering. De rolgordijnen en screens hebben een geïntegreerd onderhoudssysteem in de cassette. Daar heeft u letterlijk geen omkijken meer naar!

Door weer en wind

Een gemiddeld zonnescherm vraagt nogal wat onderhoud. Sommigen moeten in het najaar worden verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Ze worden dan gedurende de winter opgeslagen en worden in het voorjaar weer teruggeplaatst. Het doek kan vies worden, bijvoorbeeld door weersinvloeden of doordat er vogels zijn overgevlogen die wat hebben laten vallen. Door vocht en wind kan de constructie beschadigen of de cassette raakt aangetast. En dan hebben we het nog niet gehad over de aandrijving die buiten ook veel te verduren heeft.

onderhoudsvrije zonwering

onderhoudsvrije zonwering

De onderhoudsvrije zonwering van MULTIFILM lost al deze kwesties in één keer op. U heeft er namelijk geen omkijken naar. Het belangrijkste voordeel van de zonwering van MULTIFILM is dat het systeem binnen hangt. De eigenschappen zijn gelijkwaardig aan buitenzonwering, maar zowel esthetisch als technisch gezien hangen de systemen prima binnen. De zonwering heeft dus geen last van weersinvloeden, zoals stormachtige wind of regenbuien. En wat de vogels laten vallen, blijft gewoon op het raam zitten.

Onderhoudsvrije zonwering dankzij geïntegreerd reinigingssysteem

Een ander voordeel is dat de onderhoudsvrije zonwering van MULTIFILM zichzelf reinigt. In veel van de systemen zit een reinigingsborstel in de cassette. Steeds wanneer u het scherm omhoog of omlaag laat, wordt de folie schoongeborsteld. Mocht er dus onverhoopt vuil of stof op het scherm zijn gekomen, dan wordt dit op deze manier meteen weer verwijderd. In combinatie met het feit dat MULTIFILM zonwering alleen binnen hangt, maakt dit het systeem bijzonder duurzaam. Doordat er weinig negatieve invloeden zijn op het systeem, blijft het jaren in topconditie. Zo heeft u niet alleen geen omkijken meer naar zonlicht en  zonnewarmte, maar ook niet naar uw zonnescherm!