Warmtewerende rolgordijnen en screens

Wanneer de zon op de ramen staat te branden, lopen de temperaturen binnen al snel op. Een regulier rolgordijn helpt dat vaak wel iets tegen de lichtintensiteit binnen, maar voorkomt niet dat het binnen warm wordt. De warmtewerende rolgordijnen en screens van MULTIFILM zorgen ervoor dat de lichtinval normaal blijft én dat het niet opwarmt binnen. Ondertussen kun je van binnen wel uitstekend naar buiten kijken. De ideale oplossing om goed met de zon om te gaan.

De noodzaak van warmtewering

In een normale situatie, zonder MULTIFILM producten dus, is de zogenaamde korte golf zonnestraling de boosdoener. De zon schijnt naar binnen via het raam. De kamer absorbeert deze zonnestraling, alwaar het wordt omgezet in warmte. Deze warmte kan niet zomaar via de beglazing worden teruggeleid naar buiten. Hierdoor warmt de kamer zich ongecontroleerd op. Met als gevolg een benauwde ruimte, waarin het niet prettig werken, leren en verblijven is.

De speciale reflecterende folie van MULTIFILM werkt als een spiegel. De laag reflecteert de invallende zonne-energie direct vanaf het raam terug de buitenlucht is. Dus nog vóórdat deze straling kan worden omgezet in warmte in de kamer. De laag houdt tot wel 88% van de invallende zonne-energie tegen. Hierdoor warmt het niet meer zo erg op in de kamer en blijft de binnentemperatuur aangenaam.

warmtewerende rolgordijnen

Warmtewering én warmtebehoud

Een ander voordeel van MULTIFILM warmtewerende rolgordijnen en screens is het feit dat de laag niet alleen licht tegenhoudt, maar ook isolerend werkt. In de zomer hoeft dus de airco minder hard te werken, maar in de winter scheelt het in de stookkosten. Wanneer het rolgordijn met MULTIFILM folie dicht is, houdt het warmteverlies via het raam tegen. De aluminiumlaag van de folie reflecteert de van binnen naar buiten uitstotende warmte terug de kamer in. De luchtlaag tussen het rolgordijn en het raam vermindert daarnaast het warmteverlies. MULTIFILM producten verbeteren de U-waarde, die aangeeft hoe goed het glas isoleert, tot wel 31%. Zo is dus niet alleen het binnenklimaat prettiger, maar bent u ook duurzaam bezig!