Werking MULTIFILM

Onze zonweringssystemen worden aan de binnenzijde van een raam geplaatst en zijn voorzien van een twee- of drielaags polyester folie, waartussen een dun laagje aluminium is aangebracht. Deze aluminium coating reflecteert de invallende zonnestralen direct door het glas terug naar buiten.

Een zonnestraal in de lucht is temperatuurloos. De energie van een zonnestraal zet zich pas om in warmte, zodra het zich projecteert op een voorwerp. Bij een MULTIFILM screen krijgt de zonnestraal geen kans zich te projecteren, de coating zorgt ervoor dat deze direct terug gekaatst wordt. Zo kan het zich dus niet omzetten in warmte. Het gestempelde foliedoek zorgt ervoor dat het scherpe daglicht diffuus wordt gemaakt. Hierdoor ontstaat geen hinderlijke schittering op beeldschermen. Ook is het contrast tussen binnen en buiten minder groot. Dit zorgt voor een goede werkpleksituatie.

Vlakgestempeld prisma

Tijdens het vlakstempelproces voorzien we de folie van een prisma.  Dit doen we heel nauwkeurig, terwijl de folie niet beweegt. Hierdoor ontstaat een kwalitatief hoogwaardig transparant folie. Het prisma van het reflecterende rolgordijn verspreidt het licht diffuus, zodat de ogen niet te maken krijgen met fel licht. Dat is natuurlijk veel prettiger. U merkt meteen verschil. Zowel in de zomer als in de winter, met de laagstaande zon. Het hele jaar door aanzienlijk meer comfort op de werkplek én in huis.

Verlaging van energiekosten tot wel 29%

In de zomer weren de MULTIFILM zonweringssystemen goed de warmte, zodat de koelinstallatie minder hard hoeft te werken. Hierdoor kunt u in de zomermaanden tot wel 29% besparen op de koellasten in een kantoorcomplex. Daar staat tegenover dat het systeem in de winter als isolatie werkt. Wanneer u ’s nachts de MULTIFILM zonweringssystemen gesloten houdt, zult u merken dat de kou buiten blijft. De isolatiewaarde van het glas kan, afhankelijk van het type glas, zelfs worden verdubbeld. Een energiebesparing in de zomer én in de winter!

werking multifilm, zonwering voor architectuur
werking MULTIFILM
werking MULTIFILM