Werking MULTIFILM

De MULTIFILM zonweringssystemen worden aan de binnenzijde van een raam geplaatst en zijn voorzien van een twee- of drielaags polyester folie, waartussen een dun laagje aluminium is aangebracht. Deze aluminium coating reflecteert de invallende zonnestralen direct door het glas terug naar buiten. Een zonnestraal in de lucht is temperatuurloos. De energie van een zonnestraal zet zich pas om in warmte, zodra het zich projecteert op een voorwerp.

Bij een MULTIFILM screen krijgt de zonnestraal geen kans zich te projecteren, deze wordt immers door de coating direct teruggekaatst en kan zich dus niet in warmte omzetten. Het scherpe daglicht wordt via het gestempelde folie diffuus gemaakt en voorkomt hierdoor hinderlijke schittering op beeldschermen. Het contrast tussen buiten en binnen wordt gereduceerd waardoor er een goede werkpleksituatie ontstaat.

Vlakgestempeld prisma

Door het vlakstempelproces wordt het folie voorzien van een prisma. Het vlakstempelen geschiedt heel nauwkeurig zonder dat het folie bewogen wordt, waardoor een kwalitatief hoogwaardig transparant folie ontstaat. Het prisma van het reflecterende rolgordijn zorgt ervoor dat het licht diffuus verspreid wordt, wat bijzonder prettig is voor de ogen. Niet alleen in de zomer, maar zeker ook in de winter ontstaat hierdoor geen hinder door de (laagstaande) zon.

Verlaging van energiekosten

In de zomer weren de MULTIFILM zonweringssystemen goed de warmte, zodat de koelinstallatie minder capaciteit hoeft te leveren. Hierdoor kan er in de zomermaanden tot wel 29% bespaart worden op de koellasten in een kantoorcomplex. Door in de winter ’s nachts de MULTIFILM zonweringssystemen gesloten te houden, werkt het systeem als een isolatie en houdt het de kou buiten. De isolatiewaarde van het glas wordt, afhankelijk van het glastype, verdubbeld. Een energiebesparing in de zomer én in de winter!