Energie besparen met MULTIFILM

MULTIFILM is met afstand de best presterende binnenzonwering in de markt. Ook op gebied van energiebesparing en duurzaamheid draagt dit zonweringssysteem bij. In de zomerperiode wordt opwarming van panden gereduceerd waardoor koelbehoefte afneemt. In de winterperiode zorgt de isolerende werking van het materiaal dat warmteverlies wordt verminderd. Zo levert MULTIFILM het hele jaar door een positieve bijdrage aan een optimaal binnenklimaat.

Effectieve kostenbesparing

Door gebruik te maken van MULTIFILM systemen verbetert de totale energieoverdracht (g-waarde) alsook de U- waarde van ramen aanmerkelijk. Afhankelijk van het folie- en glastype, kan er een G-waarde worden gerealiseerd van 0,12 en de U-waarde kan verbeterd worden tot 0,7. De verbetering van deze waarden zorgt voor een effectieve besparing van koel – en warmte energie.

MULTIFILM is de enige binnenzonwering in de markt met een geaccrediteerde gelijkwaardigheid aan buitenzonwering in de markt

BENG-normering

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).

Er zijn drie indicatoren voor de bepaling van de energie-efficiëntie:

  • BENG 1: Maximale energiebehoefte in kWh / m² nuttig vloeroppervlak per jaar
  • BENG 2: Maximaal verbruik van fossiele primaire energie in kWh/m² per jaar
  • BENG 3: Minimaal percentage hernieuwbare energie in procent

De totale energie efficiency van gebouwen wordt conform de NTA 8800 methodiek bepaald. De energietoevoer die vanuit de zon via de beglazing en zonwering binnen treedt speelt hierbij een belangrijk rol. Doormiddel van goede zonwering kan er worden gezorgd dat deze energietoevoer wordt beheerst en energieverbruik wordt beperkt!

MULTIFILM minimaliseert de warmte toetreding en uitreding en levert een grote bijdrage aan het behalen van de BENG-normering

Besparing koellasten in de zomer

Het reflecterende folie van MULTIFILM zorgt er voor dat er tot 88% van de zonne-energie buiten kan worden gehouden. Deze warmtewering zorgt voor een significant verminderde opwarming van de ruimte en levert een besparing tot 30% op de koellasten (airconditioning) ten opzichte van een niet-beschermd raam.

Besparing warmtelasten in de winter

MULTIFILM folierolgordijnen hebben dankzij haar zijgeleidingen en het materiaal ook een isolerende werking. Door het luchtdichte folie en de zijgeleidingen ontstaat een stilstaande luchtlaag tussen het folie en het glas. Deze laag vermindert het warmte verlies naar buiten toe en zorgt hiermee voor een verbetering van de U-waarde tot 33%.