88% warmte weren met MULTIFILM binnen zonwering

Warmte ontstaat door straling vanuit de zon. Deze straling is op zichzelf geen warmte en heeft dus ook nog geen temperatuur. De energie van een zonnestraal zet zich pas om in warmte, zodra het zich projecteert op een voorwerp en de warmte geabsorbeerd kan worden. Dit is bijvoorbeeld ook hoe wij warmte ervaren. Onze huid absorbeert de straling en wordt daarmee omgezet in warmte.

MULTIFILM reflecteert deze energieke straling. Bij een MULTIFILM screen krijgt de zonnestraal geen kans zich te projecteren. De aluminium coating zorgt ervoor dat deze straling direct weerkaatst terug naar buiten. De reflectie van de straling vindt plaats vóórdat het in warmte verandert. Zo kan het niet de ruimte binnentreden.

De enige warmte die ontstaat is de straling die door het glas zelf wordt geabsorbeerd. Afhankelijk van het glastype kan MULTIFILM op die manier tot circa 88% van de zonne-energie weren.

Het gestempelde foliedoek zorgt ervoor dat het scherpe daglicht diffuus wordt gemaakt. Hierdoor ontstaat geen hinderlijke schittering op beeldschermen. Kortom, dankzij MULTIFILM optimaal daglicht, zonder dat het zicht naar buiten wordt belemmert. Gegarandeerd een fijne werkomgeving!

We laten graag zien hoe het werkt

Officieel gelijkwaardig aan buitenzonwering

MULTIFILM is de enige binnenzonwering in de markt met een gecontroleerde en geaccrediteerde gelijkwaardigheidsverklaring. Dit betekent dat MULTIFILM een directe bijdrage levert aan het behalen van een betere energienormering en mag worden meegenomen in EPC berekeningen als zijnde elektrische buitenzonwering. De databank van Bureau CRG publiceert de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw- of installatiesector worden toegepast.

Deze staan allen geregistreerd in een officiële databank welke oorspronkelijk opgezet is door de overheid. Sinds 1 januari 2014 wordt dit gecontroleerd door het Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid B.V. Ook onze gelijkwaardigheidsverklaring staat geregistreerd in deze officiële databank.

Nadat een onafhankelijke commissie zich heeft gebogen over het MULTIFILM systeem, hebben zij officieel verklaard dat dit product als gelijkwaardig mag worden gezien ten opzichte van buitenzonwering. Ook voor het verkrijgen van een energielabel kan MULTIFILM zonwering als buitenzonwering worden beschouwd en als zodanig worden meegenomen in berekeningen.

MULTIFILM systeem met ingebouwde schoonmaakborstel voor optimaal behouden van reflectiewaarde