MULTIFILM voor het onderwijs

Zonwerende screens voor de ramen van een school zijn uitkomst zijn voor zowel de leerlingen als de leerkracht. Zeker in periodes met veel zon is het een worsteling om een klas met leerlingen geconcentreerd een les te laten volgen. Het felle licht schijnt naar binnen of in de ogen en maakt het daarmee onmogelijk om het digibord te kunnen zien.

Daarnaast zorgt de zon ervoor dat de temperatuur in de klas snel oploopt. Met een groep kinderen in het lokaal wordt het al snel tropisch. Dit maakt het niet alleen heel moeilijk om je te concentreren, maar het is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid.

MULTIFILM zorgt voor een Frisse School

MULTIFILM draagt bij aan de Frisse School omdat er met één systeem tot 88% warmte wordt geweerd, helderheid- en lichtwering aanwezig is, doorzicht naar buiten behouden blijft (dus daglichttoetreding blijft aanwezig) én de ramen kunnen gewoon worden bediend voor de ventilatie in het lokaal!

Nooit meer last van een te warm LOKAAL en altijd goed zicht op het Digibord!

Onderwijs met MULTIFILM in Nederland

Altijd goed zicht op het Digibord!

Met de digitalisering van het onderwijs is goede lichtwering een essentieel onderdeel geworden van het goed leerklimaat. Steeds vaker werken scholen digitale leermiddelen als Digiborden, laptops, tablets, etc. Hierdoor wordt lichtwering een ontzettend belangrijk onderdeel van het leerklimaat.

Reflecties op beeldschermen en te veel licht in het klaslokaal zorgen ervoor dat leerlingen zich te veel moeten inspannen om zich te kunnen concentreren. Dit is niet alleen nadelig voor het leervermogen, maar het veroorzaakt ook met grote regelmaat gezondheidsklachten als hoofdpijn, oogproblematiek en vermoeidheid.

MULTIFILM als oplossing voor het licht

Met een MULTIFILM systeem kan het licht probleem worden opgelost, terwijl het doorzicht naar buiten uitstekend blijft én 88% van de warmte wordt geweerd. Dit resultaat is een gevolg van ons gepatenteerde stempelproces, waarbij een prismastructuur wordt aangebracht in het folie. Binnenvallend licht is namelijk in een normale situatie scherp en fel; dit veroorzaakt de reflecties. De prismastructuur in het folie zorgt ervoor dat dit licht eerst gefilterd wordt en daarna pas de ruimte in treedt. Zo blijf er wél doorzicht naar buiten mogelijk, maar worden de reflecties van de schermen weggenomen! Daarbij zorgt deze lichtfiltering dat er een goed contrast in de ruimte ontstaat waarmee rust op de ogen wordt gecreëerd. Zo heeft MULTIFILM een hele grote bijdrage aan het bereiken van een prettige leeromgeving.

De levensduur van MULTIFILM

Gezien de hoge gebruiksintensiteit in een onderwijsomgeving is levensduur van het product een belangrijk aspect! De kwaliteit van MULTIFILM heeft zich in de afgelopen decennia ruimschoots bewezen op meer dan 1500 scholen. Het systeem wordt bij sommige scholen al meer dan 20 jaar naar volle tevredenheid gebruikt! De lange levensduur van MULTIFILM wordt onder andere gerealiseerd door:

  • Volledig gesloten aluminium cassettes
  • Geïntegreerde reinigingsborstels voor het folie
  • Aluminium zijgeleiding
  • Zeer sterk drie-laags polyester folie
  • Uit ervaring gebleken ‘hufter-proof’!
  • Uitsluitend keuze voor premium bedieningsmechanismen

Bekijk overige toepassingen