MULTIFILM voor zorg en welzijn

Zonwering in het ziekenhuis of een andere zorginstelling is een absolute must. Een gezond binnenklimaat ondersteunt namelijk de patiënten en het personeel. Zonwering van MULTIFILM houdt zowel de warmte als het licht buiten, wat voor veel comfort zorgt. Je hebt geen last meer van overbelichte ruimtes en onprettige temperaturen. Daarnaast zorgt het transparante screen er ook voor dat het doorzicht naar buiten behouden blijft. Het ziekenhuis hebben we liever niet, maar als het dan nodig is dan wel zo prettig mogelijk.

MULTIFILM als oplossing bij oogaandoeningen

De afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar MULTIFILM als medisch hulpmiddel. Partijen als Koninklijke Visio Nederland en Bartiméus zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen met oogproblematiek. Mensen met dergelijke problemen ervaren de scherpte van het daglicht vaak als ‘een mes in de ogen’. MULTIFILM zorgt ervoor dat het daglicht en de scherpte van het licht gefilterd wordt, specifiek afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt.

Het gaat hierbij om het aanbrengen van helderheidswering in een woning of op een werkplek, die er voor zorgt dat de scherpte van het licht gereguleerd wordt. Hiermee wordt rust gecreëerd op de ogen en kan de hoeveelheid lichttransmissie worden afgestemd op de situatie van de cliënt.

Hoe werkt het?

Doormiddel van ons gepatenteerde stempelproces wordt er een prismastructuur aangebracht in het folie, zonder dat het materiaal moleculair wordt aangetast. In een standaard situatie komt licht onverhinderd de ruimte binnen en veroorzaakt dit overlast bij de cliënt omdat dit licht scherp en fel is. Doormiddel van het MULTIFILM systeem landt ditzelfde licht eerst op de prismastructuur in het folie en wordt het licht hiermee diffuus gemaakt; de scherpte wordt eraf gehaald. De mate waarin dit gebeurd is afhankelijk van de gekozen lichttransmissie. Welke lichttransmissie nodig is wordt veelal vastgesteld doormiddel van een lichtonderzoek bij een daarvoor gespecialiseerde partij.

Ondertussen zijn er al meer dan 3000 woningen en werkplekken voorzien van de helderheidswering!

Bekijk overige toepassingen