Referentie

Maria Montessorigebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen

24 juli 2022

De Leeuw Protection heeft meer dan 1000 MULTIFILM screens geleverd en gemonteerd bij het Maria Montessorigebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

Sinds 2021 krijgen de studenten van de Faculteit der Sociale Wetenschappen hun colleges in een bijzonder fraai, nieuw gebouw. Deze faculteit, ontworpen door Inbo en gebouwd door Heerkens/Berghege is voorzien van Multifilm zonwering.

We hebben hier ruim 1.000 schermen gemonteerd. Onderverdeeld in ca. 750 stuks Classic Line systemen voor de gehele gevel, ca. 30 stuks Max Line voor de verbindingsbrug tussen de beide bouwdelen en, heel spectaculair, voor het glazen atrium ruim 200 Multisky systemen.

Bij dit project waren we al vroeg in het traject betrokken en konden als gesprekspartner samen met de architect en aannemer werken aan een specifieke oplossing waarbij de profielen van de cassettes apart getrokken zijn zodat ze uitstekend in de façade verwerkt konden worden.

Binnen het specifieke ontwerp van het gebouw met de rondlopende gevels is er voor de noordzijde voor 7% lichttransmissie gekozen. De west, zuid en oostzijde inclusief atrium zijn voorzien van 2% lichttransmissie.

De profielen van de gevels zijn brons geanodiseerd in dezelfde kleur als de kozijnstijlen. En alle systemen zijn elektrisch uitgevoerd met 24V en/of 230V systemen.

Het is bijzonder fraai uitgevoerd en we zijn bijzonder trots op het eindresultaat.

Op ons You-Tube kanaal hebben we een uitgebreide video van de oplossingen geplaatst:

Toepassing: Onderwijs
Gebruikte folie: Zilver/Antraciet
Lichttransmissie: 2%